«

»

Jul 25 2013

Independer niet onafhankelijk wel handig

Independer – de meest bekende site om verzekeringen te vergelijken is niet onafhankelijk!

Independer
Wie kent de site van independer niet ? Het is sinds 2003 de grootste vergelijkings site op het gebied van verzekeringen. Vooral bekend van het autoverzekering berekenen.

Echter is volgens de zorgverzekeraars Achmea, Menzis en CZ de site niet onafhanklijk. Deze verzekeraars hebben geen zakelijk contract lopen bij independer. Hierdoor worden zij benadeeld in de resultaten die independer.nl aan haar klanten vertoont. Dit is natuurlijk niet wat je mag verwachten van een onafhankelijke vergelijkings site. Het komt er dus hoofdzakelijk op neer dat als er geen vergoeding wordt betaald aan independer dan komt de desbetreffende verzekeraar lager te staan in de vergelijkings resultaten. Dit is dus helemaal niet goed vergelijken en kan zelfs als misleidend worden gezien. lees er meer over op nos.nl

Independer – Ook goede zaken

Het is natuurlijk niet allemaal slecht wat independer doet. De vergelijkingen laten bijvoorbeeld heel snel de prijzen zien die je als maandpremie bij een desbetreffende verzekeraar kwijt bent. Hierdoor kun je relatief snel zien welke verzekeraar bijvoorbeeld het goedkoopst is. Maar pas altijd op de kleine lettertjes want als je dus een verzekering nodig hebt, bijvoorbeeld als je een auto-ongeluk hebt, kun je nogal eens bedrogen uitkomen. Zeker bij autoverzekeringen gaat na een schade-claim je maand premie fors omhoog.
Verzekeringen die independer vergelijkt zijn:

 • Autoverzekeringen
 • Independer – Reviews

  Bij Independer.nl kun je ook gelijk de reviews van andere klant lezen. Dit geeft vaak een goed beeld van hoe een verzekeraar in de praktijk scoort. Want als er stront aan de knikker is, dan wil je natuurlijk zo snel en zo goed mogelijk geholpen worden. Dit soort zaken vind je vaak terug in de reviews omdat dit vaak te wensen over laat.

  Independer – Moet ik het gebruiken ?

  Je verzekering afsluiten bij independer.nl is zeker een goede optie. Dit omdat independer werkt als een online verzekerings agent. Dit betekend dat independer jou aanspreek punt is en je dus niet voor iedere verzekering een andere maatschappij hoeft op te bellen. En iedereen weet inmiddels wel dat het bellen naar grote bedrijven een en al ergenis is in verband met de vaak lange wacht tijden. En dan heb ik het nog niet eens over de soms wel erg omslachtige keuze menu’s die je extra geld kosten!

  Maar om terug te komen op de voordelen van independer. Een ander groot voordeel is dus dat je gemakkelijk verschillende verzekeringen kunt afsluiten bij verschillende verzekeraars. Ik ben hier een groot voorstander van omdat je dit geld bespaart. Ongeacht de zogenaamde bundelkortingen die sommige verzekeraars je geven. Want dit is slechts een truuk waar veel mensen intrappen. Als je bijvoorbeeld de goedkoopste autoverzekering zoekt en dan gaat kijken naar de zogenaamde bundel dan zie je vaak dat je dus bij de goedkoopste verzekeraar goedkoper uit bent.
  Doe dit met alle verzekeringen die je in de bundel hebt en je zult zien dat je per jaar enkele honderden euro’s kunt besparen.
  Bij independer kun je ze dan snel afsluiten met het voordeel van een tussenpersoon.