«

»

Jul 19 2013

goedkoop auto verzekeren

Goedkoop auto verzekeren – een paar tips

goedkoop auto verzekeren

goedkoop auto verzekeren

Wie zijn of haar auto zo goedkoop mogelijk wil gaan verzekeren zal goed moeten zoeken en vergelijken. Een aantal punten waar op gelet moet worden kunt u in dit bericht lezen zodat u niet in de valkuilen trapt.

Allereerst is het goed om te vertellen dat het verplicht is in nederland om een autoverzekering te hebben als je een auto hebt en er in wilt gaan rijden. Mocht je de auto alleen op eigen terein houden dan kun je de auto schorsen uit de wegenbelasting en kun je ook je verzekering stop zetten.

Goedkoop auto verzekeren – Wat heb ik nodig

Om je autoverzekering goed te vergelijken heb je een aantal zaken nodig die je op bijvoorbeeld vergelijkings websites zoals independer.nl nodig hebt. Ook als je naar bijvoorbeeld fbto.nl of centraalbeheer.nl gaat om daar je autoverzekering te berekenen dan heb je deze gegevens nodig. Dus het volgende bij de hand houden:

 • Type auto (Merk van je auto)
 • Je leeftijd
 • Het aantal schade vrije jaren dat je hebt opgebouwd
 • Je woonplaats

Flexibel verzekerd bij FBTO

Goedkoop auto verzekeren – Welke verzekering?

Nu je alles bij de hand hebt is het belangrijk om te weten welk type (dekkingsgraad) verzekering voor jou en jou auto het meest geschikt is. Er zijn doorgaans drie verschillende verzekerings typen voor de auto. Namelijk WA, WA + beperkt casco (ook wel WA plus genoemd) en WA + volledig casco (ook wel All Risk genoemd).

 • WA
  Dit is de meest beperkte dekking, maar ook de goedkoopste. De schade die je met je auto veroorzaakt wordt vergoed, maar niet je eigen schade.
 • WA +
  Naast de WA dekking wordt nu ook de schade aan je eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Schade aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een aanrijding) wordt niet vergoed.
 • All-Risk
  Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle schade aan je eigen auto vergoed.

Goedkoop auto verzekeren door te vergelijken
Nu dat je een keuze hebt gemaakt welke dekkings graad voor jou van toepassing is, is het belangrijk om te weten welke verzekering het goedkoopst is. Gebruik hiervoor dus bijvoorbeeld de website van independer. Als je de berekening hebt gemaakt en dus weet wat de goedkoopste auto verzekeringen zijn is het een goed idee om eens bij bijvoorbeeld www.trosradar.nl te kijken of de verzekeraar niet veel klachten heeft. Hiermee voorkom je dus een hoop problemen die je kunt krijgen als je te maken krijgt met een ongeval.

Een laatste tip nog is dat het niet altijd goedkoper is om alles bij 1 verzekeraar onder te brengen. Vaak stunten de verzekeraars met bundel kortingen maar in de praktijk bent u vaak duurder uit. Vaak lijkt het aantrekkelijker maar als je bijvoorbeeld de verzekeringen los afsluit bij verschillende verzekeraars dan is de totaal som van het door u te betalen bedrag aanzienlijk lager. Dit kan u dus honderden euro’s per jaar schelen. Hierover is vrij recentelijk nog een aflevering te zien geweest bij de uitzending van Tros Radar
Goedkoop auto verzekeren is dus gemakkelijk zelf te doen.