«

»

Nov 15 2012

CZ Verzekeringen

CZ verzekeringen heeft in navolging van andere grote verzekeraars, zoals Menzis Zorgverzekering, Zilveren Kruis Zorgverzekering en Agis Zorgverzekering, nu ook de nieuwe premies voor het verzekeringsjaar 2013bekend gemaakt.

CZ Verzekeringen

CZ Verzekeringen

Goed nieuws voor verzekerden van CZ, want de premie voor de zorgverzekering daalt in 2013 met € 2,20 per maand ten opzichte van de premie in 2012.

Basis zorgverzekering
Het gaat in dit geval om de premie voor de basis zorgverzekering, die komt met de verlaging uit op € 105,60 per maand.

Wat de aanvullende verzekeringen betreft, heeft CZ Verzekeringen gemeld dat de premies hiervoor op hetzelfde niveau zullen blijven als in 2012.

CZ Verzekeringen hanteert in 2013 niet alleen een lagere zorgpremie, maar introduceert ook een nieuwe basis zorgverzekering.

Naast de al bestaande natura basisverzekering, kun je in 2013 namelijk ook kiezen voor de CZ Zorgbewustpolis. De premie voor deze zorgpolis bedraagt € 101,90 per maand.

Goedkopere polis
De reden dat deze polis goedkoper is dan de natura polis van CZ, is dat de verzekeraar alleen via internet met de verzekerden zal communiceren en dat de premie maandelijks verplicht per automatische incasso moet worden voldaan. Bij de keuze voor deze basisverzekering van CZ Zorgverzekering is de mogelijkheid wat de keuze voor een vrijwillig eigen risico betreft, beperkt en wordt bij een bezoek aan een zorgverlener die geen contract heeft afgesloten met CZ maar de helft vergoed.CZ 468x60

Trend bij zorgverzekeraars
De algemene trend die zichtbaar is, is dat de meeste zorgverzekeraars de premie niet heel veel veranderen. Het gaat vaak zelfs om een verlaging van de premie, weliswaar kleine verlagingen, maar aangezien de verwachting eigenlijk was dat de premies nogal zouden stijgen, komt dit toch als een prettige aankondiging. De verlaging van de maandelijkse premie voor je zorgverzekering wil echter niet zeggen dat ook je zorgkosten volgend jaar gelijk zullen blijven. Het verplicht eigen risico stijgt in 2013 namelijk van € 220,- naar € 350,- dus dat wil zeggen dat je in eerste instantie meer kosten zelf zult moeten dragen voor je aanspraak kunt maken op een vergoeding door je zorgverzekeraar.

Naar de website van CZ Verzekering