«

»

Feb 22 2012

Autoverzekering – 10 tips

Autoverzekering 10 tips om een goede goedkope te vinden.

Autoverzekering

verzekering

Vergelijk een autoverzekering goed.

Natuurlijk is het belangrijk om de kosten (maandelijkse premie) te bekijken maar kijk ook vooral goed naar de voorwaarden. Er zijn erg veel vergelijkingssites op het internet te vinden maar houd er rekening mee dat de meesten niet onafhankelijk zijn!

tip: bekijk onze pagina over auto verzekering berekenen

Het aller beste is om op de websites van de verzekeraars zelf te kijken. Vaak kun je hier je gewenste verzekering ook berekenen. Dit is echter wel wat meer uitzoek werk, omdat je naar verschillende websites moet surfen, maar je bent er dan wel zeker van dat je echt de beste verzekering voor jou hebt gevonden.

Het Eigen Risico
Als je je eigen risico verhoogt dan wordt je premie lager. Dit werkt eigenlijk voor iedere verzekering

Korting bij Hybride
Mocht u al een hybride auto hebben dan krijgt u bij veel verzekeraars 10% korting op uw premie.

Minder kilometers maken
Als u minder kilometers rijdt op jaar basis dan wordt uw premie lager. Veelal kunt u de gereden kilometers doorgeven en, nagelang het aantal kilometers, zal uw premie worden aangepast. Als het even kan rij dan niet.

Autoverzekering en de No-claim

Wie voorzichtig rijdt en geen schades maakt behoudt zijn of haar no-claim. Maakt u toch schade dan is het aan te raden om eventjes na te gaan hoeveel de schade bedraagt.

Bij kleine schades adviseren wij om de uit eigen zak te betalen. Zo behoudt u uw no-claim en heeft u dus geen verhoging van uw premie. Uw auto verzekering zal u ieder jaar een extra korting geven als u schade vrij heeft gereden.

Verzekering met Beperkte dekking of uitgebreide polis
Bestudeer de polisvoorwaarden goed. Als u iets niet begrijpt wees dan niet bang om vragen te stellen. Het gaat immers over uw Autoverzekering en uw geld.

Wanneer heeft u geen dekking
Wie met alcohol op achter het stuur kruipt of zijn of haar gordel niet draagt, is in de regel niet verzekerd. Ook als u slechts 1 glaasje op heeft en u maakt brokken buiten uw schuld om dan zal een rechter u vaak veroordelen. Pas dus zeer goed op ! Men wordt hier steeds strenger in.

Wat voor auto koopt u
Zeer waarschijnlijk heeft u een bepaalde voorkeur voor een merk of type auto. Maar bedenk u wel dat het type auto dat u aanschaft invloed heeft op uw premie. Zo zal een zwaardere of duurdere auto altijd duurder zijn om te verzekeren. Ook het aantal PK’s en het vermogen spelen hierin een rol.

Meerdere verzekeringen bij 1 verzekeraar is extra korting
Heeft u een aantal verzekeringen bij een specifieke verzekeraar lopen, kijk hier dan eerst of het de moeite is om ook uw auto-verzekering hier af te sluiten. Bijna alle verzekeraars geven u dan een extra korting omdat u meerdere verzekeringen bij hun hebt lopen.

Veiligheidsvoorzieningen
Heeft u extra veiligheidsvoorzieningen op uw auto, zoals een alarminstallatie of airbags, vraag dan eens naar de veiligheidskortingen. Iedere verzekeraar is verplicht om u een overzicht te geven over welke kortingen en wanneer deze kortingen van toepassing zijn.

 

Alvast bedankt !
Vond u deze informatie handig ? Klikt u dan even op een van de knoppen hieronder om dit bericht te delen met uw vrienden op bijvoorbeeld facebook. Of klik even op de twitter knop zodat al u volgers deze tips over de autoverzekering te zien krijgen.