«

»

Feb 15 2012

Auto verzekeren – Welke Autoverzekering Past Bij Mij

Auto verzekeren, waar je op moet letten.

Auto Verzekeren

Auto Verzekeren

 

 


Als je je auto gaat verzekeren is het altijd aan te raden je verzekering te vergelijken. Op het internet zijn er diverse websites waar je dit prima kunt doen. Je zult er al snel achter komen dat er veel verschillen in prijs zijn. Maar dat is niet het enige. Ook de er zijn ook grote verschillen in hoe je verzekerd bent en onder welke voorwaarden. Zo heb je bijvoorbeeld verzekeraars waar je je no-claim niet kwijt raakt na een ongeval. Een goed voorbeeld hiervan is Inshared. Klik maar eens op de link om de voorwaarden te bekijken.
Maar er zijn nog meer voorwaarden die interessant kunnen zijn waar je op moet letten. Zo vind je het misschien prettig dat als je auto niet meer kan rijden, je vervangend vervoerkrijgt aangeboden. En wat te denken van de spullen die je vervoerd. Zijn die standaard mee verzekerd? Kortom er zijn tal van zaken die, de keuze van waar jij je auto verzekeren wilt, beïnvloeden.

Welke Autoverzekering Past Bij Mij ?
Om een goed antwoord te geven op deze vraag is het van belang hoe oud jou auto is. Je hebt eigenlijk 3 keuzes. Namelijk WA, WA plus en Allrisk. Maar wanneer kun je nou het beste welke autoverzekering kiezen?

 • Auto verzekeren met WA:

  De meeste mensen die een auto hebben die ouder is dan 10 jaar kiezen voor de optie. Bij WA ben je dus verzekerd voor de schade die je bij anderen toebrengt. Je eigen schade wordt niet vergoed.

 • Auto verzekeren met WA Plus:

  Als je auto tussen de 5 en 10 jaar oud is dan is WA plus aan te raden. Bij WA Plus ben je WA verzekerd maar als er schade door derden wordt veroorzaakt dan deel je met de verzekeraar de kosten.

 • Auto verzekeren met Allrisk:
  Als je auto jonger dan 5 jaar is dan is Allrisk zeker aan te raden. Bij Allrisk ben je voor alles volledig verzekerd.

2de Auto Verzekeren.
Als je een 2de auto gaat verzekeren dan is het aan te raden om alles op 1 naam te houden. Dit scheelt bij de verzekeraar nogal wat premie en je bouwt sneller je no-claim op. Wat natuurlijk ook weer een hoop centen scheelt. Een 2de auto verzekeren kun je dus ook het beste doen bij dezelfde verzekeraar.

Autoverzekeringsmaatschappijen
Er zijn tal van autoverzekeringsmaatschappijen en het moeilijkste is dus om de juiste voor jou te vinden. Het hangt dus sterk af van welke voorwaarden de autoverzekeringsmaatschappijen hebben en wat de maandelijkse premie is die je betaalt. Hieronder een aantal voorbeelden:

Tip: bekijk onze pagina over autoverzekering berekenen

Klik op de onderstaande links om naar de website van een verzekeraar te gaan.

 • Auto verzekeren is dus iets wat je gemakkelijk zelf kunt zonder tussenkomst van een adviseur.
  Maar kijk eerst goed rond voordat je je Auto verzekeren gaat.

1 ping

 1. Autoverzekering - 10 tips | WijzigJePolis.nl | Verzekeringen | Telefoons | Leuke Aanbiedingen

  […] uit eigen zak te betalen. Zo behoudt u uw no-claim en heeft u dus geen verhoging van uw premie. Uw autoverzekering zal u ieder jaar een extra korting geven als u schade vrij heeft […]

Comments have been disabled.