«

»

Jan 25 2012

Motorverzekering goedkoper afsluiten

Factoren die van invloed zijn op de premie van de motorverzekering

Motorverzekering

Motorverzekering

Je hebt een motor aangeschaft, wil deze verzekeren en je wil natuurlijk de beste vergelijkingen maken zodat je zeker weet dat je een motorverzekering afsluit die jij nodig hebt.

Net als bij een autoverzekering kun je bij een motorverzekering kiezen tussen een WA-verzekering WA + of Allrisk verzekering.
De WA-verzekering dekt de schade die jij hebt toegebracht aan anderen in het verkeer.
De WA + beperkte casco,deze verzekering dekt over het algemeen ook de schade aan jouw voertuig als gevolg van, brand,diefstal,storm,overstekend wild en joyriding.
En de WA- volledige casco (ofwel allrisk) deze verzekering dekt de schade ongeacht wie er schuldig is (lees wel de kleine lettertjes voor de algemene uitsluitingen).

Natuurlijk is het goed om je verzekering te vergelijken. Dit kun je het beste doen op bijvoorbeeld http://www.independer.nl

Ook bij een motorverzekering ben je verplicht minimaal een WA-verzekering af te sluiten.Het hele jaar verzekeren of alleen een zomerdekking.
Wanneer je als motorrijder er bijvoorbeeld voor kiest om in de winter met de auto te rijden en alleen zomers wilt rond toeren op de motor, kun je er ook voor kiezen om alleen een zomerdekking te nemen. Als je dit besluit te doen ben je wel verplicht de motor ergens beschut, zoals een garage, te parkeren, de motor mag dan niet aan de straat staan.

Leeftijd, jongeren zullen een hogere premie moeten betalen, dit omdat jongere vaker ongevallen veroorzaken.

Wanneer je bij de verzekering kunt aantonen dat je de motor goed hebt beveiligd, bijvoorbeeld door middel van extra sloten, alarm en een veilige stalling, dan wordt de te betalen premie lager.

Schadevrije jaren wordt beloont, hoe langer je schade vrij rijdt hoe lager je premie uitkomt. Wanneer je schade maakt en gaat claimen, zal de premie duurder worden, omdat je nu voor de verzekeraar een groter risico bent.

Bij een motorverzekering is, net als bij een autoverzekering, de premie afhankelijk van de woonplaats.

In grote steden heb je statistisch gezien meer kan op schade (dan in/als in) rustige dorpjes.

Ook het aantal kilometers dat je per jaar rijdt maakt verschil in de hoogte van de premie. Hoe meer kilometer je per jaar rijdt, hoe hoger het risico je bent voor de verzekeraar. Ben je iemand die bijvoorbeeld alleen zomers af en toe de motor uit de garage vandaan haalt, zal de premie lager uitkomen dan wanneer je elke dag op en neer naar je werk rijdt.

Wij raden het iedereen aan om altijd Motorverzekeringen te vergelijken.

Als u uw werkloos of arbeidsongeschikt raakt, kunt u uw huurlasten dan nog betalen?
Tip ! Ga naar www.independer.nl om de beste motorverzekering te vinden.
Nu weet je waar je op moeten letten bij het vergelijken en afsluiten van een motorverzekering.