«

»

Jan 06 2012

Annuleringsverzekering afsluiten is een goed idee

Een annuleringsverzekering is voor iedereen die heeft aanzienlijke hoeveelheid geld in niet-terugbetaalbare reiskosten (dwz vliegtickets, hotel boekingen, safari tour, dagjes weg, bungalow boekingen etc.).

annuleringsverzekering

annuleringsverzekeringDit type verzekering is niet te verwarren met ziektekostenverzekering of zorgverzekering die is voor de medische dekking ontworpen zonder annuleringsverzekering.

Enkele verzekeraars met goede voorwaarden zijn:

 • FBTO Annuleringsverzekering
 • Centraal Beheer Achmea Annuleringsverzekering
 • Inshared Annuleringsverzekering
 • OHRA Annuleringsverzekering
 • Moneyou Reis- & Annuleringsverzekering
 • Witgeld Annuleringsverzekering
 • Waarvoor heb je de Annuleringsverzekering nodig?

  Annuleringsverzekering – kan de kosten vergoeden van de verzekerde voor de reis als de reis is komen te vervallen, of als de reisgenoot of een familielid ziek is, of als er op de bestemming een natuurramp heeft plaats gevonden (bijv. aardbeving, tsunami etc.), of als de bestemming niet langer veilig als gevolg van terrorisme.

  Onderbreking van de reis – kan de kosten vergoeden voor de reis naar huis indien de verzekerde gedwongen is om naar huis terug te keren als gevolg van een ramp of door ziekte van de verzekerde of reisgezel

  Medische Dekking – kan de kosten vergoeden voor het ziekenhuis, voorgeschreven medicijnen, ambulance enz. Indien de verzekerde ziek of gewond tijdens het rijden kan er soms ook een vergoeding van toepassing zijn.

  Evacuatie dekking – in het geval van een ernstige noodsituatie als gevolg van medische redenen of ramp omstandigheden zal de reissverzekering betalen voor de kosten van de verzekerde.

  Bagage Verlies, Vertragingen etc. – de reisverzekering zal betalen voor het verlies van de reistassen, en een hotelaccommodatie bekostigen als er sprake is van een aanzienlijke vertraging van de vlucht, etc.

  Waarom:
  In het geval u niet in staat bent om de reis te beginnen of uw reis wordt ingekort dan moet de reis verzekering betalen voor het niet terugbetaalbare niet-gebruikte deel van uw reis. Dus, als een van de reizigers of een familielid van de reiziger ziek is dan betaalt de verzekering voor de verloren tijd. In het geval dat de reiziger de reis moet onderbreken dan moet de verzekering ook betalen voor de transportkosten om naar huis terug te keren.

  Ook als er sprake is van terrorisme of orkaan en je plaats van bestemming dus onveilig is, dan moet de verzekering betalen voor de verloren reis. Als u al op uw reisbestemming bent dan betaalt de reisverzekering voor de afvoer van u aan de veiligheid.

  Annuleringsverzekering kan voor ziekenhuis-en ambulante behandeling de kosten vergoeden tijdens de reis van de verzekerde.

  De annuleringsverzekering kan medische evacuatie bieden naar de dichtstbijzijnde geschikte medische faciliteit. Sommige annuleringsverzekeringen zijn gespecialiseerd om je terug te vliegen huis naar het ziekenhuis van uw (de verzekerde) keuze.

  Ons advies is ten alle tijde een annuleringsverzekering bij uw reisverzekering af te sluiten.