«

»

Dec 04 2011

Reisverzekering, verzeker jouw reis.

Reisverzekering, verzeker jouw reis.

Reisverzekering

ReisverzekeringJe denkt misschien dat een reisverzekering niet nodig is, en dat je jouw vakantie perfect hebt gepland. Dingen zoals wanneer de vlucht gaat, je verblijf en het terug gaan naar eigen land heb je allemaal opgenomen in jou planning, maar wat als je plannen wijzigen en je eerder terug moet? Wat als je ziekt wordt of een ongeval krijgt, waar je natuurlijk niet op bent voorbereid? Je zou misschien de medische kosten moeten betalen die jou zorgverzekeraar niet blijkt te dekken. Het is belangrijk een reisverzekering af te sluiten om jouw reis investering te beschermen. Wij adviseren de Moneyou Reis- & Annuleringsverzekering. Deze is namelijk betrouwbaar en goedkoop !

Wanneer je in Europa reist dekt jou zorgverzekeraar de medische kosten, maar als de medische kosten hoger uitvallen dan dat ze in Nederland zouden doen is de kans groot dat jou een fikse rekening te wachten staat.

Wat dekt een gemiddelde reisverzekering?

Diefstal
hulp van de alarmcentrale (voor bijvoorbeeld advies bij ongeval of ziekte)
kosten om de reis eerder dan gepland af te breken (door bijvoorbeeld ziekte)
Extra kosten door problemen, zoals een langer verblijf in het hotel door calamiteiten
Bijzonder vervoer, zoals gipsvluchten en ambulance
Extra verblijfs-reiskosten wanneer je partner in het ziekenhuis ligt
en stel dat je verdwaald raakt en er moet een helikopter naar jou op zoek, dat dekt de reisverzekering de kosten
Let goed op de polisvoorwaarden van de reisverzekering

Soorten Reisverzekeringen.

De aflopende reisverzekering sluit je vaak af vanaf het moment dat jou vakantie begint tot aan thuiskomst.

Een Doorlopende reisverzekering is een heel jaar van kracht, bij elke reis die je maakt is er automatisch dekking.

En dan heb je nog de langlopende reisverzekering. De meeste reisverzekeringen (afgezien van de doorlopende) zijn voor een bepaalde periode, voor een gemiddelde vakantie duur is dit voldoende. Maar wat als je besluit een wereld reis te gaan maken van 6 maanden? Dan is de langlopende reisverzekering een verzekering om aan te denken, in de meeste gevallen wordt dit bovenop de doorlopende reisverzekering afgesloten, deze verzekering dekt vaak meer schadegevallen.

Een aantal voorbeelden waar bij een reisverzekering goed van pas zou kunnen komen.

Stel je koffer is vermist of vertraagd, dan kun je in veel gevallen vervangende kleding en toiletartikelen vergoed krijgen. Je bent ook verzekerd voor schade aan jou bagage. Mocht je bagage dan helemaal niet meer boven water komen kan de vergoeding oplopen tot enkele duizenden euro’s, dit ligt geheel aan de dekkingen van jouw reisverzekering. Lees daarom altijd goed wat de dekkingen en de polisvoorwaarden zijn.

Wat als je ziek wordt in het buitenland en je moet naar het ziekenhuis.
Dan kun je eerst bellen met de alarmcentrale om advies te vragen over bijvoorbeeld een goed ziekenhuis bij jou in de buurt. Vervolgens blijken de medische kosten veel hoger uit te komen dan in Nederland waardoor jou ziektekostenverzekeraar niet het gehele bedrag vergoedt, jou partner moet ook langer in het buitenland verblijven hier zitten ook weer allerlei kosten aan verbonden, dan ben je blij dat je een reisverzekering hebt afgesloten.

Dus wanneer je je volgende reis gaat plannen, plan dan ook het verzekeren van jouw reis. Kijk goed naar welke dekking deze reisverzekering biedt en wat de polisvoorwaarden zijn. Zo bent u verzekerd van een goede reis met reisverzekering.

1 ping

  1. FBTO ervaringen van de belangrijkste producten | WijzigJePolis.nl | Verzekeringen | Telefoons | Leuke Aanbiedingen

    […] hadden we een doorlopende reisverzekering afgesloten bij FBTO. Daarom ging ik mijn claim in dienen voor de gestolen goederen. Op de internet […]

Comments have been disabled.