«

»

Dec 02 2011

Autoverzekering moet je begrijpen

Autoverzekering nodig? Zorg dat je het begrijpt voordat je hem afsluit.

Autoverzekering

Autoverzekering

 

 


Het aller belangrijkst en meest basis verzekering die je als chauffeur dient de hebben is de WA-autoverzekering. Deze verzekering dekt de schade en letsel bij anderen, veroorzaakt door jou en jouw voertuig.

Daarnaast heb je de WA- beperkte casco (ook wel WA-plusverzekering genoemd), deze verzekering dekt het aansprakelijkheidsrisico er daarbij schade aan jouw voertuig door bijvoorbeeld blikseminslag, diefstal en inbraak.

Wanneer je een nieuwe auto hebt is het raadzamer een WA- Volledige Cacso (All risk) autoverzekering af te sluiten.

Deze verzekering dekt ook de schade aan jouw voertuig bij een ongeval. Denk eraan, hoe hoger jouw eigen risico hoe lager jouw premie.

Voordat je een autoverzekering afsluit zou je eerst meerdere berekeningen kunnen doen bij verschillende autoverzekering aanbieders. Zo kun je verschillen ontdekken in de hoogte van de premies, let wel goed op wat er onder de desbetreffende verzekering valt, let op de dekkingen.

Er zijn ook nog meerdere aanvullende verzekeringen mogelijk, denk goed na of een bepaalde aanvulling wel voor jou nut heeft.Hier willen we jouw 2 voorbeelden geven om over na te denken

Een No-claim beschermer bijvoorbeeld, dit is niet perse een slecht of product maar lees wel goed de kleine lettertjes. Vaak denken mensen die deze verzekering afsluiten dat je kunt claimen zonder dat daar gevolgen voor zijn. Bij je eigen autoverzekeraar zal dat ook geen gevolgen hebben, deze gevolgen zal je dan pas vaak merken als je wilt overstappen van vertekringsmaatschappij.
Dan blijk je toch achteruit te zijn gegaan in no-claim korting.
Ook een inzittendenverzekering wordt vaak verkeerd begrepen, hierbij denken mensen vooral dat hiermee de passagiers zijn verzekerd, hier valt de bestuurder wel onder. Maar als het je om de passagiers gaat, passagiers zijn vaak al mee verzekert in een WA-autoverzekering, lees daarom goed de kleine letters bij elk soort verzekering.

Handige tip: Bekijk onze pagina over Autoverzekering Berekenen

Vergelijk op de juiste manier, kijk naar de dekking en lees de kleine letters.

Kijk op het internet, vraag je familie en vrienden wat ze van hun autoverzekering vinden zodat je een begin hebt om te zoeken.

Je kunt ook hulp vragen een verschillende verzekeringsagenten voordat je en beslissing maakt, vraag alles waar je aan kan denken, daar is een verzekeringsagent voor. Hopelijk begrijp je nu hoe het een en ander werkt en kun je nu gemakkelijk een autoverzekering afsluiten.