«

»

Nov 08 2011

Waar moet u op letten bij een opstalverzekering

Na het kopen van uw nieuwe huis zou u moeten overwegen om een zogenaamde opstalverzekering af te sluiten.

opstalverzekering

opstalverzekeringHet beste kunt u natuurlijk als nieuwe huiseigenaar opstalverzekeringen gaan vergelijken. Maar als u alleen maar bekend bent met “hoe uw droomhuis te kopen”, dan is dit het het juiste moment dat u blijft lezen. Want in dit artikel zou ik u leren “hoe u een opstalverzekering het beste af kunt sluiten”. Sterker nog, u zult ook leren hoe te besparen op uw verzekering.

First things first, voordat u een opstalverzekeringsmaatschappij benaderd en een deal met hen sluit , moet u uzelf wat tijd geven om onderzoek te doen en de basisprincipes te leren over opstalverzekering winkelen.

Probeer om te beginnen zoveel mogelijk informatie te verzamelen over uw huis.

Zoek bijvoorbeeld uit wat de dimensie, de grootte, de structuur, de leeftijd, locatie en alles wat daar tussen ligt. Maak ook een inventarisatie van uw apparaten en meubels. Dan vraag u uzelf deze vraag: welk type van de dekking heb ik nodig.

Meestal dekt een opstalverzekering gevaren zoals brand, vandalisme, inbraak, en aardbevingen. Andere duurdere opstalverzekeringen dekken alles wat u maar kunt bedenken.Is er behoefte is aan basisdekking of een uitgebreide dekking? Het hangt allemaal af van hoeveel informatie u heeft verzamelt over uw huis.

Hier is een voorbeeld: U woont in een provincie waar vaak waterschade is. Het dan dus belangrijk om dit in uw opstalverzekering op te nemen zodat u een schadevergoeding veroorzaakt door waterschade kunt krijgen. Hetzelfde geldt als u in een buurt woont waar inbraak veel voor komt of als u een huis heeft dat zeer gevoelig is voor brandgevaar, etc.

Het is handig als u ook wat onderzoek online verricht. Onderzoek niet alleen op dingen over opstalverzekering, maar ook over de soorten verzekeringen die je nodig zou kunnen hebben. Door dit te doen ondersteund u uw eerste idee over wat voor soort opstalverzekering u nodig heeft.

Winkel rond. Er zijn een aantal opstalverzekeraars. Elk biedt ander tarief. Om het beste tarief te vinden kunt u het beste minimaal 3 offertes opvragen en deze dan vergelijken. Een tip: Als u wilt betere tarieven te krijgen, blijf dan bij uw huidige verzekeringsmaatschappij. Als u al autoverzekering heeft bij een bedrijf, vraag dan naar het speciale tarief dat zij geven als u besluit om een opstalverzekering aanschaffen bij hen. Normaal gesproken zou een bedrijf 10-15% korting geven.

Mocht u niet tevreden zijn over uw huidige verzekering, dan kunt u natuurlijk altijd uw opstalverzekering bij een andere verzekeringsmaatschappij onder brengen. Vraag kortingen. Er zijn verschillende verzekeraars die bereid zijn om lagere tarieven voor u te rekenen als u meerder producten afneemt. Er is niets te verliezen. Voel u vrij om vragen. U bent immers klant en u betaald !

Nadat u dit allemaal gedaan heeft, bent u bijna klaar. Voordat we de deal rond maken is het raadzaam om zorgvuldig de voorwaarden door te lezen en te begrijpen. Stel vragen over de bepalingen inzake het beleid dat u koopt.Wat u niet begrijpt, VRAGEN, VRAGEN en nog eens VRAGEN ! Als u helemaal zeker bent van uw gekozen beleid, kunt u zich aanmelden, naar huis gaan, en de rest van de dag genieten van uw nieuwe woning.

Nu weet u wat u moet weten over een Opstalverzekering.